Välkommen till det mörka rummet

När du öppnar dörren och stiger in i rummet möts du av en rysning som kryper sig hela vägen upp i nacken. Då har man lyckats bra med det man ville. Ett mörkt rum, fyllt av skräck och mystik.

När dagen kom och man äntligen fick eget rum. Då frågade föräldrarna “vilken tapet eller färg vill du ha på väggen?’’. Svaret var givet, såklart, ett svart rum. Det var inget föräldrarna tyckte var jättekul, men de hade lovat dig att du fick välja själv. En målare i Södertälje kom hem och målade om i ditt rum, det blev svart som natten. Föräldrarna som aldrig trott att du brytt dig om inredning fick nu en helt annan bild av dig. Du inredde allt på nytt, det var som att komma in till ett skräckrum. Vännerna fascinerades av ditt rum och du blev snabbt den alla ville vara hos.

Skapa det du vill

I ett vardagsrum är man kanske inte riktigt lika modig som i ett tonårsrum. Där är det viktigt att det är en färg som ser trevlig och inbjudande ut. Väggarna kan verkligen förstöra en hel del om de inte är fina. Sliten färg och tapet lyckas alltid dra ögonen till sig. Samtidigt som det målas om i tonåringens rum passar man då såklart på att ta de andra rummen. Ja i alla fall de som behövs. Det ska kännas behagligt och välkomnande, som en lugn och trevlig miljö att vistas i. Det blir en ljus färg, kanske åt det lite mintgröna hållet?