Laga tanden hos tandläkaren i Solna

Har du råkat bita av en tand, kanske du inte känner av det alls. Det är bara en lite skrovlig yta. Är det en kindtand, syns det inte ens. Be ändå tandläkaren att kolla upp eller åtgärda tanden.

Det kan vara en gammal lagning som har ramlat ut, och man tycker kanske att det är onödigt att göra något åt det när man inte har ont. Men det är viktigt att tänderna är hela så långt det är möjligt, och därför ska man göra de lagningar som behövs och även ersätta dem som ramlar ut. Det är smart att utnyttja modern tandvård i Solna, som ju alla har tillgång till. Själva fyllningen går fort, tandläkaren sätter en form runt tanden och fyller på med det som fattas. Sedan får du bita ihop och man filar av överskottet. På en liten stund får du en hel och fungerande tand igen. Unna dig att kolla upp dina tänder och åtgärda allt som blir fel.

Många struntar i kontrollerna

Det skrivs i tidningar om folk som struntar i kontrollerna, för att de inte har några tandproblem, och de vill spara både besvär och pengar. Men om man låter hål bli för stora, kommer det att kosta pengar senare att få dem lagade. Då är det smart att göra regelbunden kontroll, och vid behov göra små åtgärder, och det blir både tryggt och billigt i längden. I de fall tandläkaren faktiskt upptäcker ett större fel, brukar det finnas smidiga betalningslösningar alternativt tandvårdsstöd.