Markiser Göteborg – ett bra val?

Markiser är ett av de solskydd som kommer med sämst rykte. Fungerar verkligen markiser i Göteborg – eller är det något som, beroende på klimat och väder, är att anse som en ganska dålig investering? Svaret är att markiser idag är ett bra val. Helt tack vare att utvecklingen som skett under senare år varit enorm och att markiser dessutom, numera, tillverkas för vårt nordiska klimat.

Det sämre ryktet som markiser har handlar just om det senare. Förr så importerade man markiser som tillverkades för ett Medelhavsklimat snarare än för vårt svenska. Det fanns således ingen tanke på att markiser skulle klara vind, regn och vår svenska vinter. Detta medförde att markiserna inte heller höll mer än ett par år. Sett till kostnaden så handlade det om en ganska usel investering. Idag dock så håller markiser en högre kvalitet och varje detalj är genomarbetad – från väven vidare till både armar och kassetter. Väven idag är mer hållbar och enklare att rengöra: den klarar alla typer av väder och det spelar ingen roll om det regnar, snöar eller om det handlar om ett intensivt solsken – väven håller sig intakt och i den färg man valt.

Dessutom finns en tekniskt utveckling som innebär att väven idag skyddar betydligt bättre mot solens UV-strålning. Det är, helt enkelt, säkert att sitta under markisen på uteplatsen och läsa en bok i skuggan. En annan fördel med markiser i Göteborg handlar om den stora bekvämligheten som idag finns att välja. Du kan enkelt styra dina markiser med hjälp av en fjärrkontroll eller via din mobil: det är både smidigt och enkelt – en perfekt lösning i samband med plötsliga regnfall eller om solen blir alltför stark.

Ta hjälp med monteringen av dina markiser i Göteborg

Två saker är avgörande för huruvida markiser i Göteborg är ett bra val. Den ena handlar om att välja rätt återförsäljare och rätt kvalitet på markiserna man väljer. Det andra handlar om att ta hjälp i samband med monteringen. Det senare är något som man inte bör fuska med. En professionell montering ger en högre säkerhet och utöver detta så tillkommer även en högre estetik.

Lockas man av att själv förankra markiserna i husväggen så tar man också risken som finns i att A) markisen lossnar, blåser iväg och skadar person eller egendom och B) att man borrar fel och får en massa fula hål i väggen. Genom en professionell montering så får man – oavsett om det handlar om fönstermarkiser, en markis för uteplatsen eller om sidomarkiser – en hållbar och säker lösning.

Ett annat tips är att man även tar hjälp i samband med planeringen. Hur stora markiser passar din bostad? Vilken färg passar huset – och miljön i övrigt – och hur ser det egentligen ut med närheten till dina grannar? Genom att ta hjälp med planeringen så får du markiser skräddarsydda utifrån dina behov och förutsättningar.